
اتحادیه
- دوشنبه, 18 آذر 1398
طرح نقشه راه ایمنی راههای کشور در دولت/ انتخاب ایران به عنوان کشور پیشرو در حوزه ایمنی راهها/ تاكيد سازمان بهداشت جهانی بر ارتقاي ایمني در رانندگی
معاون مرکز تدوین مقررات حملونقل، ایمنی و پدافند غیرعامل خبر داد
طرح نقشه راه ایمنی راههای کشور در دولت/ انتخاب ایران به عنوان کشور پیشرو در حوزه ایمنی راهها/ تاكيد سازمان بهداشت جهانی بر ارتقاي ایمني در رانندگی
معاون مرکز تدوین مقررات حملونقل، ایمنی و پدافند غیرعامل با اشاره به همکاریهای بینالمللی کمیسیون ایمنی راه ها با سازمان بهداشت جهانی گفت: ایران به عنوان کشور پیشرو در حوزه خاورمیانه و شاخ افریقا انتخاب شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، هرمز ذاکری در نشست خبری با موضوع بررسی خسارات ناشی از حوادث رانندگی با تاکید بر اینکه ایمنی باید ذیل یک مدیریت واحد حاصل شود، اظهار داشت: کمیسیون ایمنی راهها در حوزه سوانح رانندگی به ۵ پایه و اصل مهم توجه دارد که این پایهها شامل مدیریت ایمنی، رفتارهای انسانی، مهندسی ایمنی راه، خودروی ایمن و امداد و فوریتها است.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی در سالهای اخیر تاکید دارد که به سمت سیستم ایمن در رانندگی حرکت کنیم.
معاون ایمنی و استانداردهای حملونقل مرکز تدوین مقررات وزارت راه و شهرسازی با اشاره به آمار نگران کننده تلفات سوانح رانندگی کشور گفت: از سال ۸۰ روند صعودی سوانح رانندگی آغاز شد و به ۲۸ هزار کشته در سال رسید. اما با برنامهریزی از سال ۸۴ این رقم به حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ کشته رسید و روند نزولی متوقف شد اما چند سالی است که روند صعودی سوانح رانندگی و تلفات حاصل از آن آغاز شده است.
ذاکری با بیان اینکه ۹۰ درصد عامل شکلگیری سانحه در حیطه اختیارات راننده است،گفت: اقداماتی در چند سال گذشته بابت کاهش سوانح رانندگی در دستور کار کمیسیون ایمنی راهها قرار گرفته است.
وی با اشاره به سطح بالای همکاریهای کمیسیون ایمنی راهها با سازمان بهداشت جهانی گفت: چند کار بینالمللی در این حوزه انجام شده و ایران به عنوان کشور پیشرو در حوزه خاورمیانه و شاخ افریقا انتخاب شده است.
معاون ایمنی و استانداردهای حمل و نقل مرکز تدوین مقررات وزارت راه ادامه داد: پرداختن به ایمنی و کاهش سوانح رانندگی مورد توجه خاص کمیسیون ایمنی راههاست.
ذاکری از پیگیری اجرای پروژه مدیریت سرعت بابت کاهش سوانح رانندگی در سه استان خبر داد و گفت: این پروژه در استانهای اصفهان، مرکزی و خراسان رضوی اجرا میشوند و از سال ۲۰۲۰ میلادی طی همکاری سازمان بهداشت جهانی این پروژه عملیاتی میشود. البته در سه هفته آینده کارگاههای آموزشی در سه استان منتخب آغاز میشود.
معاون ایمنی و استانداردهای حملونقل مرکز تدوین مقررات وزارت راه و شهرسازی با اشاره به برنامه دولت برای کاهش سوانح رانندگی گفت: نقشه راه ایمنی راههای کشور تهیه و در دولت مطرح شده است؛ برنامه ارتقاء ایمنی راهها در کمیسیون ایمنی راهها ارائه کردیم و ۴۶ اکشن و ۲۵۶ عنوان برنامه مشخص شده است تا یک ماه آینده طبق دستور رئیس کمیسیون ایمنی راه ها معرفی خواهد شد.
وی افزود: برنامه پنجساله کاهش سوانح اقدامات و وظایف دستگاهها و اعتبارات آنها مشخص شده است. ما برنامه ارتقاء ایمنی راهها و سند ایمنی داریم و تا دو ماه آینده چارچوب سند ایمنی راه و نقشه راه مشخص میشود.
ذاکری در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص برنامههای این وزارتخانه برای جلوگیری از بروز رفتارهای پرخطر رانندگان ناوگان حملونقل عمومی و شخصی گفت: در حل تلاش برای اصلاح نگاه بد به کار بر سیستم هستیم تا انسان گناه کار شناخته نشود.
معاون ایمنی و استانداردهای حملونقل مرکز تدوین مقررات خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ تصادفات به دلیل تخطی از سرعت مطمئنه و حق تقدم و حدود ۷۰ درصد تصادفات و ۸۵ درصد تلفات به دلیل عدم تمرکز و سرعت غیر مجاز و سبقت غیر مجاز رخ میدهد، در بخش ناوگان حملونقل عمومی طرح سنجش سلامت روانی رانندگان در آزمایشهای طب کار مد نظر قرار گرفته است و طبق این طرح به صورت پایلوت برای سنجش اختلالات روانی و خواب رانندگان پرخطر ناوگان حملونقل عمومی اتوبوس برون شهری کشور در تهران انجام میگیرد.
- دوشنبه, 18 آذر 1398
رانندگی در ایران ۱۵ بار خطرناکتر از زلزله/ عامل انسانی، علت ۶۰ درصد از تصادفات
مشاور وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری خبر داد
رانندگی در ایران ۱۵ بار خطرناکتر از زلزله/ عامل انسانی، علت ۶۰ درصد از تصادفات
مدیرعامل انجمن خیرین راه و ترابری با بیان اینکه «خطر رانندگی در ایران ۱۵ برابر زلزله است،»گفت: خسارات تصادفات رانندگی ۶ تا ۷ درصد تولید ناخالص ملی را شامل میشود و این عدد قابل توجهی است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سید حسین میرشفیع در نشست خبری بررسی خسارتهای ناشی از تصادفات رانندگی اظهار داشت: در کشور با حجم زیادی از تصادفات رانندگی مواجه هستیم. این تصادفات در سال بیش از ۱۷ هزار کشته و ۳۷۰ هزار مجروح بر جای میگذارند و امکانات دولت کفاف کاهش این حجم از تصادفات را ندارد.
وی افزود: ظرفیت خوبی برای جذب مشارکت مردمی در حوزه راهسازی فراهم شده است و از سال ۹۳ که انجمن خیرین راه و ترابری فعالیت خود را آغاز کرده است، توانستهایم با مشارکت مردم و دهیاریها ۶ هزار کیلومتر راه روستایی را آسفالت و پل های زیادی را احداث کنیم.
مدیرعامل انجمن خیرین راه و ترابری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تعداد تلفات ناشی از تصادفات در کشورهای خارجی ۵ نفر در ۱۰۰ هزار نفر است، طبق این مبنا، تعداد تلفات تصادفات رانندگی در ایران باید سالانه حدود ۴ هزار نفر باشد.
میرشفیع با بیان اینکه عامل انسانی سهم ۶۰ درصدی در بروز تصادفات جادهای دارد، گفت: ۴۰ درصد باقی مانده مربوط به خودرو و جاده است که از این رو برای ارتقاء کیفیت جادههای کشور ۱۵۰۰ نقطه پرتصادف شناسایی شده که رفع ۲۴۰ نقطه آن در اولویت سازمان راهداری و حملونقل جادهای قرار دارد.
افزایش ۱۵ درصدی تلفات رانندگی مهرماه نسبت مدت مشابه سال قبل
این مقام مسئول با بیان اینکه «در ۷ ماه گذشته حوادث ناشی از حوادث رانندگی ۱۱ هزار کشته و ۲۲۸ هزار مجروح برجای گذاشته است» گفت: تعداد تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در مهر ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد افزایش یافته است اما تعداد تلفات در راههای روستایی نسبت به تلفات در راههای برونشهری، حدفاصل سالهای ۸۹ تا ۹۴ از ۱۳ درصد به ۱۰ درصد کاهش داشته است، که البته این آمار، مجددا رو به افزایش است.
مشاور وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: از دلایل افزایش تلفات سوانح رانندگی در راههای روستایی افزایش طول راههای روستایی آسفالته و افزایش خودروی شخصی در روستاها، رشد گردشگری و بومگردی و کمبود علائم راهنمایی و رانندگی، عبور حیوانات وحشی و اهلی و نقص سیستم روشنایی در جادهها است.
مدیرعامل انجمن خیرین راه و ترابری در ادامه بیان داشت: ۶۷ درصد تصادفات مربوط به راههای برونشهری و ۲۳ درصد از تصادفات در راههای درونشهری رخ میدهد. البته بیشترین تصادفات در مناطق مسکونی که راههای برونشهری از آن عبور میکند اتفاق می افتد.
۱۸۵ هزار نفر در ۱۰ سال گذشته بر اثر تصادفات رانندگی جان باختهاند
میرشفیع با اشاره به جانباختن ۱۸۵ هزار نفر در ۱۰ سال گذشته بر اثر تصادفات رانندگی گفت: هر سال بین ۳ هزار تا ۴ هزار یتیم به جمعیت کشور بابت از دست رفتن سرپرست خانوار در تصادفات رانندگی اضافه میشود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه خطر رانندگی در ایران ۱۵ برابر زلزله است، گفت: خسارات تصادفات رانندگی ۶ تا ۷ درصد تولید ناخالص کشور را شامل میشود و این عدد قابل توجهای است.
وی همچنین با اشاره به تاثیر افزایش قیمت بنزین در کاهش تصادفات جادهای گفت: باید دید مردم تقاضای سفر را چگونه مدیریت میکنند و چه مقدار از سفرها به سمت حمل و نقل عمومی هدایت خواهد شد. همچن در صورتی که منابع مالی ناشی از افزایش قیمت بنزین به توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی تزریق شود، شاهد کاهش تصادفات رانندگی خواهیم بود.
میرشفیع گفت: طبق قانون باید ۶ هزار میلیارد تومان معادل ۴ میلیون تن قیر به دستگاههای اجرایی بابت ساخت و وتوسعه راهها اختصاص مییافت و اگر این اقدام در موقع خود انجام شده بود امروز شاهد مشکلات در این حوزه نبودیم
معرفی پهنههای محروم از راههای روستایی مناسب بر اساس نقشههای GIS
مدیرعامل انجمن خیرین راه و ترابری در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی مبنی بر چگونگی پراکندگی، تراکم و پهنههای مناطق محروم از راههای روستایی آسفالته بر اساس نقشه GIS گفت: این اقدام در سازمان راهداری و حملونقل جادهای در انجام شده و ۲ هزار کیلومتر راه روستایی برای امسال و ۳ هزار کیلومتر برای سال آینده در اولویت احداث و تکمیل قرار دارد.
وی افزود: در مناطق مرزی استانهای آذربایجان غربی و کردستان، در ناحیه شمال خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد، در استانهای سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان، همچنین محدوده کوهستانهای مکران نیز شاهد محرومیتهای نسبی هستیم که نیازمند حضور پر شور خیرین راه و ترابری در این مناطق هستند.
- دوشنبه, 18 آذر 1398
ايجاد ۱۹ هزار شغل با اجراي طرح اقدام ملی در خراسان شمالي
در دیدار معاون وزیر راه و شهرسازی و استاندار مطرح شد
ايجاد ۱۹ هزار شغل با اجراي طرح اقدام ملی در خراسان شمالي
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی در جریان سفر به خراسان شمالی با استاندار این استار دیدار و درخصوص مسائل مختلف از جمله اقدام ملی مسکن به گفت و گو پرداخت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهدی عبوری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی در جریان سفر به استان خراسان شمالی و در حاشیه حضور در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل جدید راه و شهرسازی این استان، با استاندار خراسان شمالی دیدار و گفت و گو کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در این دیدار با اشاره به سهم ۹ هزار و ۹۰۰ واحدی استان خراسان شمالی در برنامه اقدام ملی مسکن با تاکید بر این که این طرح ۱۰ هزار شغل مستقیم و ۹ هزار شغل غیر مستقیم در این استان ایجاد خواهد کرد، اظهار داشت: با همراهی مدیران استان گام های خوبی نسبت به گذشته در استان خراسان شمالی برداشته شده است. قطعا با این همکاری و تعامل در استان، حضور مدیران ملی در خراسان شمالی افزایش یافته و خوشبختانه کار و خدمت در استان قابل تحسین است.
عبوری با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی، یکی ازبزرگترین وزارتخانه های زیربنایی کشور است، افزود: ادارات تابعه این مجموعه می توانند در جهت تحقق برنامه ها و اهداف اسناد بالادستی و سند توسعه استان به شما کمک کنند.
استاندار خراسان شمالی نیز در این دیدار با بیان اینکه در حوزه راه در استان کارهای زیادی در برنامه قرار دارد که باید انجام بگیرد، تصریح کرد: دو پروژه مهم بزرگراه بجنورد به جنگل گلستان و راه آهن اسفراین به جوین از مصوبات هیات دولت است که امیدواریم با حمایت وزارت راهوشهرسازی و جذب اعتبارات مورد نیاز تا پایان سال جاری این دو پروژه را به اتمام برسانیم.
در این دیدار، محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی به سیل اخیر در این استان اشاره کرد و اظهار داشت: احداث ۶ هزار و ۵۰۰ واحد در استان توسط بنیاد مسکن در دستور کار قرار گرفت که از این تعداد ۶ هزارواحد روستایی و۵۰۰ واحد شهری است و در این زمینه ما استان سوم هستیم.
- یکشنبه, 17 آذر 1398
پیشبینی ۴.۵ هزار میلیارد تومانیِ درآمد حاصل از جرائم رانندگی
پیشبینی ۴.۵ هزار میلیارد تومانیِ درآمد حاصل از جرائم رانندگی
درآمد حاصل از جرائم رانندگی برای سال آینده، ۴.۵ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ۹۹ پیشبینی شده است.
به گزارش ایلنا، در لایحه بودجه سال ۹۹ برای بخش درآمدهای حاصل از جرائم و خسارات، ۶ هزار و ۹۲۱ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
همچنین برای بخش درآمدهای حاصل از جرائم رانندگی ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است. در سال گذشته دولت در لایحه بودجه سال ۹۸ از محل جرایم رانندگی بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان درآمد پیشبینی کرده بود و بنا بر این درآمدهای حاصل از جرائم رانندگی در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، ۵۰۰ میلیارد افزایش دارد
- یکشنبه, 17 آذر 1398
مرگ بیش از ۲ هزار عابرپیاده در تصادفات ۷ ماهه اخیر
مرگ بیش از ۲ هزار عابرپیاده در تصادفات ۷ ماهه اخیر
به گزارش ایلنا، بنابر اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، در هفت ماهه سال جاری، دو هزار و ۱۸۱ عابرپیاده در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که این رقم حدود یک پنجم (۱۹.۸ درصد) از کل تلفات تصادفات این مدت را به خود اختصاص داده است.
همچنین آمار عابران فوت شده در حوادث رانندگی هفت ماهه سال ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته (دو هزار و ۱۲۰ نفر) ۲.۱ درصد افزایش داشته است.
بیشترین عابر کشته شده در تهران
بر اساس این گزارش در هفت ماهه امسال، سه چهارم عابران متوفی در تصادفات مرد و یک چهارم زن بودهاند همچنین استانهای تهران با ۳۱۷، خراسان رضوی با ۱۷۱ و فارس با ۱۴۹ نفر بیشترین تعداد عابران متوفی را داشتهاند.
بیشترین سهم تلفات عابرانپیاده نسبت به کل تلفات تصادفات، به ترتیب مربوط به استانهای تهران با ۳۸.۶ درصد، مازندران با ۳۵.۴ درصد و گیلان با ۳۲.۷ درصد بوده، به بیان دیگر در این سه استان عابرانپیاده بالاترین سهم را نسبت به کل تلفات تصادفات استان داشتهاند.
بنابر این گزارش در هفت ماهه امسال بیش از نیمی از عابرانپیاده در راههای درونشهری (۵۴.۳ درصد) جان باختهاند، ۳۷.۷ درصد نیز در جادههای برونشهری، ۶.۶ درصد در راههای روستایی و ۱.۴ درصد در سایر راهها کشته شدهاند.
بیش از ۴۰ درصد عابران کشته شده بالای ۶۰ سال سن دارند
از لحاظ سنی، ۴۳.۱ درصد عابرانپیاده کشته شده در تصادفات هفت ماهه امسال در رده سنی ۶۰ سال به بالا و ۱۵.۵ درصد نیز ۱۷ سال و کمتر بودهاند همچنین ۱۸.۶ درصد از این افراد ۳۹ تا ۱۸ سال و ۲۲.۷ درصد ۵۹ تا ۴۰ سال سن داشتهاند.
برخورد با خودروی سواری دلیل عمده مرگ عابران
بر اساس این گزارش، برخورد با خودروهای سواری با ۶۳.۸ درصد عمدهترین علت مرگ عابرینپیاده در تصادفات بوده است و پس از آن برخورد با وانت بار با ۱۱درصد، موتورسیکلت با ۹.۱ درصد، کامیون و تریلی با ۶.۳ درصد و برخورد با اتوبوس و مینیبوس با سه درصد موجب از دست دادن جان عابرینپیاده شده است.
سایر وسایلنقلیه مانند وسایل کشاورزی نیز درصدهای کمتری را در این زمینه به خود اختصاص دادهاند